Mere synligt politi og en stram kurs

Kan du huske, da I havde en lokal betjent, som var på fornavn med de unge lømler og derfor kunne tage en del af balladen i opløbet? Det kan jeg, og jeg ved, at mange savner at få mere lokale betjente igen. Af samme årsag ønsker vi i Det Konservative Folkeparti at få sendt 600 flere betjente på gaden, for det er vigtigt, at politiet både er synligt og tilgængeligt.

I blandt andet Brønderslev har man været hårdt plaget af indbrud. Det er en utroligt krænkende og grænseoverskridende oplevelse at få sine personlige ejendele gennemrodet og plyndret af tyveknægte. Derfor betyder det også rigtig meget, at man kan mærke, at det bliver taget alvorligt af politiet, og at der er ressourcer til at efterforske sagerne.

Men der skal også forebygges. Nogle af de langfingrede typer kommer fra Østeuropa og kommer hertil med det ene formål at begå kriminalitet. Det skal der sættes en stopper for, og derfor er jeg glad for, at regeringen i finansloven fik skruet op for indsatsen i de danske havne, lufthavne og ved grænserne, så nogle af de kriminelle, der forsøger at komme ind i landet, bliver vendt i porten.

Samtidig ved vi, at nogle af disse hårdkogte typer opfatter et ophold i dansk fængsel som noget i retning af et ferieophold. Derfor har det ikke en særligt afskrækkende effekt at blive fanget, og det har vores justitsminister Søren Pape Poulsen sat sig i spidsen for at få lavet om på. Nu bliver der oprettet fængselspladser i udlandet, og inden længe vil udenlandske kriminelle blive sendt til afsoning i udenlandske fængsler, som ikke ligefrem er kendte for hverken den gode stemning, den lækre indretning eller de søde cellekammerater. Jeg håber meget, at dette vil få en afskrækkende effekt på nogle af de typer, som meget gerne må holde sig langt væk fra Danmark.

Grundlæggende mener jeg, at der er brug for en hårdere kurs overfor kriminelle og højere straffe på en række områder. Der er brug for at sikre, at offerets rettigheder kommer forud for forbryderens. Og der er brug for at få skovlen under de parallelsamfund, hvor bander- og rockergrupper trives, og hvor unge bliver rekrutteret til et liv på den forkerte side af loven. Kort sagt: Der er brug for mere lov og orden. Det er en konservativ mærkesag, og det går jeg til valg på.

 

Af Mia Tang, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

 

Mia Tang
Folketingskandidat

Mobil: 40 75 59 00
Mail: mia@miatang.dk