Et bedre skattesystem, tak

Der er to væsentlige problemer med det danske skattesystem. Det alt for høje skattetryk og sværhedsgraden i at forstå, hvad der er op og ned i reglerne.

For det første skattetrykket…

Min klare holdning er, at en lavere skat er lig med respekt for hårdt arbejde. Jeg bliver træt ind til benet, når rød blok påstår, at en lavere skat er det samme som en dårligere velfærd. Det er faktuelt forkert. Når man ikke vil pille ved skatten, må det være fordi, man er bange for ikke at fremstå folkelig nok. Det kan i alt fald ikke være ud fra økonomiske betragtninger, for beregninger har vist, at en lavere skat sætter mere gang i virkelysten, sender flere penge ned i statskassen og dermed bidrager til at øge velstanden. Så hvad i himlens navn venter vi på?

Det skal være slut med at brandbeskatte de mennesker, som kan noget og vil noget. Det er til gavn for hele samfundet, når dygtige personer fra en hvilken som helst branche går forrest med nye initiativer, tager lederskab og knokler på for at skabe noget nyt. Derfor skal talenter bakkes op, ikke beskattes i knæ og dermed straffes for det, de kan og gør. Væk med topskat og jantelov – ind med ros til hårdtarbejdende mennesker, som bidrager til en god samfundsudvikling, til at skabe mange nye jobs og – ikke mindst – til at sikre, at den offentlige sektor tilføres midler. Det skal kunne betale sig at gøre en ekstra indsats. Det skaber positive ringe i vandet. Derfor bør skattetrykket lettes markant.

Det samme gælder for virksomhederne, som økonomisk bærer vores gode, men også meget dyre offentlige sektor på deres skuldre. Det er den gode omsætning i sunde, private virksomheder, som først og fremmest finansierer den meget omtalte velfærd, som vi alle gerne vil have en bid af. Derfor skal virksomhedsbeskatningen sænkes, fordi det vil øge væksten også i Nordjylland. Når virksomheder får lov til at beholde mere af deres overskud, får de bedre muligheder for at udvikle deres forretning og skabe flere private arbejdspladser. Samtidig gør det dem mere konkurrencedygtige overfor udenlandske virksomheder.

Dernæst til selve systemet…

Hos Det Konservative Folkeparti ønsker vi at forenkle skattesystemet markant. Ambitionen er en flad skat og kun ganske få fradrag, så vi kommer væk fra, at man skal have en doktorgrad for at kunne forstå sin selvangivelse og finde rundt i reglerne. Jeg er blandt de ”heldige”, som hvert år kæmper mig igennem en udvidet selvangivelse, og hvert år er i tvivl om, om jeg har udfyldt den korrekt. Det kan simpelthen ikke være rigtigt, at det skal være nødvendigt, at almindelige mennesker skal købe sig til hjælp for at være sikre på, at alt er korrekt. Det burde være til at finde ud af for enhver.
Skattelovningen er et skrækeksempel på lovgivning, der er knopskudt og som med et ekstra lækkert stænk EU er endt som et virvar af regler, hvor vi alle sammen er bange for at træde forkert og blive ramt at den store fluesmækker. Det gælder også hos virksomheder, hvor jeg endnu har til gode at møde en privat erhvervsdrivende, som ikke er ufattelig træt af den jungle af krav og regler, de bevæger sig rundt i. Derfor vil et stærkt forenklet skattesystem også være en kæmpe hjælp for virksomhederne, og det vil jeg arbejde politisk for, at vi får.

 

Af Mia Tang, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

 

Mia Tang
Folketingskandidat

Mobil: 40 75 59 00
Mail: mia@miatang.dk