Tryghed og mere synligt politi

Der er brug for en fast hånd og nul tolerance overfor kriminalitet. Derfor er det vigtigt, at politiet er synligt og tilgængeligt. For selv om nogle politiopgaver kræver særlige enheder, som forebygger eksempelvis terror og cyberkriminalitet, så må man ikke undervurdere betydningen af synligt politi, som er med til at skabe tryghed i hverdagen, og som er til stede der, hvor kriminaliteten begås. 

Lov og orden har altid været en konservativ mærkesag. Vi ønsker blandt andet højere straffe til forbrydere, bedre vilkår og tryghed for ofre og et opgør med de parallelsamfund, hvor bander- og rockergrupper trives, og hvor unge mennesker bliver rekrutteret til et liv på den forkerte side af loven. Det skal vi ikke acceptere. Det skal være trygt at færdes hvor som helst.

I disse år ser jeg med stor bekymring på udviklingen her i hovedstadsområdet med flere og flere knivstikkerier, store mængder farlige euforiserende stoffer og skyderier begået af purunge mænd. Inden længe begynder mine sønner at gå i byen i København, og det gør mig meget bekymret. Tingene har ændret sig, siden jeg var på deres alder. Det er mere hårdkogt, og de skal lære at passe godt på sig selv, hinanden og deres venner. Jeg ved, jeg deler den nervøsitet med mange forældre. 

Det retspolitiske område har altid optaget mig meget, og jeg har som journalist dækket blandt andet nogle meget grimme drabssager. Blødsødenhed nytter ikke. Selvfølgelig kan forebyggende indsatser også give mening, men en straf, der kan mærkes, er for mig essentielt for at gøre livet som kriminel mindre attraktivt. 

Samtidig skal vi sikre, at politiet helt grundlæggende har nok ressourcer, hvilket har haltet i mange år. Det er også en velkendt konservativ mærkesag, og da Søren Pape Poulsen var justitsminister, synes jeg, at vi bevægede os i en positiv retning. Jeg ønsker mig en konservativ justitsminister igen!