Kvinder! Der er så meget, vi godt forstår

Kære dygtige, nordjyske kvinde. Dette læserbrev er til dig – men den mandlige læser må nu også meget gerne læse med.

Først et par tal: Hvis du spadserer en tur ned ad din lokale hovedgade, vil omkring hver fjerde af dem, du møder i den arbejdsdygtige alder, have en drøm om at blive selvstændig. Det kan jeg godt forstå. Jeg har selv været selvstændig i en lang årrække, og selv om der kan ligge mange timers arbejde i det, så er det utrolig dejligt at have fod under eget bord.

Drømmen bor i både mænd og kvinder, men når det kommer til stykket, vover langt flere mænd end kvinder at tage springet. Hvorfor er det sådan, når vi kvinder har både uddannelse, evner og idéer? Det kunne jeg godt tænke mig at dykke ned i og at arbejde med politisk.

Hos Connect Denmark, som er et landsdækkende non-profit erhvervsledernetværk, der hvert år screener 600-800 iværksætteridéer og yder strategisk rådgivning, ses forskellen sort på hvidt: Tre ud af fire af de iværksættere, som kommer for at præsentere en idé, er mænd. Hos netværket mener man, at der ligger et stort uudnyttet potentiale hos kvinderne og opfordrer til, at langt flere prøver drømmen af. Ikke mindst fordi erfaringen viser, at kvinder er gode til at skabe successer, når de går all in.

Men hvor er det så skoen trykker? Handler det om familieliv? Selvværd? Manglede opbakning fra din mand? Uanset hvad, så kunne det være fantastisk, hvis flere kvinder gik efter deres drøm. Både fordi det rent personligt er en kæmpe tilfredsstillelse at se, om vingerne kan bære, og samtidig fordi der er brug for dygtige iværksættere, som med deres idéer og engagement skaber en positiv udvikling både lokalt, regionalt og landsdækkende.

Jeg ville ønske, at mange flere dygtige kvinder turde satse, sætte ambitionerne forrest og forfølge drømmen. Ja, måske møder man modstand, men sådan er det! Uanset hvad så skal man mærke efter, hvad det er, man vil med sit liv. Der er brug for stærke kvindelig rollemodeller, som kan feje kvinders tvivl af banen og være en inspiration.

Sommetider er der brug for et solidt skub i den rigtige retning, og god rådgivning kan gøre underværker. Så søg inspiration, lær af andre og få trykprøvet din idé. Flere af de kvindelige iværksættere, som jeg har talt med, siger, at der mangler vovemod i Danmark, og de efterlyser større opbakning til iværksættere, som ofte bliver mødt af ”guuud, er det ikke meget risikabelt?”.

Men kvinder er gode ledere. Det har masser af undersøgelser vist, og det gælder også som iværksættere. Min påstand er, at det altid kan betale sig at investere i sig selv, og hvis du har idéen, så lær af, hvad andre dygtige iværksættere har gjort, og tag ikke et nej for et nej. Jo større og vildere, du tænker – jo sjovere bliver det at bo her i Nordjylland.

 

Af Mia Tang, folketingskandidat for Det Konservative Folkeparti

 

Mia Tang
Folketingskandidat

Mobil: 40 75 59 00
Mail: mia@miatang.dk